21 April 2012

EELLUGU


Noh seda peatükki võiks alustada nii, et meil läks Koolitantsu maakondlikus voorus, mis toimus 10. märtsil 2012 Kärdla Kultuurikeskuses, ülihästi. Kui 27. veebruaril tulemused tulid, siis oli rõõmu kui palju, aga ka natuke segadust ja muret. Pääsesime edasi nelja tantsuga. Tt-stuudio I rühm tantsuga „Kes nad on?”, Tt-stuudio II rühma tantsuga „Hunt Kriimsilma 7 ametit”, Tt-stuudio IV rühm alias Kiisud tantsuga „ÖÖ ehk kuu unistus” ja Tt-stuudio V rühm alias Minnid-Mannid tantsuga „Heliredel. Kokku 58 last.

Rääkisin meie murest Koolitantsu meeskonnale juba Hiiumaa. Nimelt mureks oli see, et kui peaksime edasi pääsema, siis ei saa meie Pärnu piirkondlikku vooru minna, kuhu me reglemendi järgi kuulume. Oleme samal ajal rühmadega Krakovis festivalil. Ausalt öelda ei osanud ette ka näha, et üldse piirkondlikud uuesti ellu kutsutakse, sest paar aastat pole neid enam olnud. Noh ja vaheajal pole need kunagi varem olnud.  Palusin neil kaaluda võimalust, et ehk saame minna Tartu eelvooru, sest see on ainuke, mis toimub sel ajal, kui oleme Eestis.

Hakkasin kohe asju ajama, et saada meeskonna otsust. Kirjutasin, helistasin ja kirjutasin veel.  Kirjadel ei saanud üldse vastust, kui helistasin, siis peakorraldaja ütles, et  esmaspäevaks on graafikud üleval, siis peaks kõik selge olema. Ma seletasin küll, et mul ju seisab kogu organiseerimine nende vastuse taga, et ei saa ju ma enne ka lapsevanematega rääkida, et kas üldse läheme, kui ma ei tea nende otsust. Kõik on seotud suurte rahadega ja ka paljude lastega.

Kui tulemused esmaspäeval tulid, siis saatsin kohe uue, alljärgneva kirja:

Tere!

Eelmisel nädalal saatsin Teile meie palvega kaks kirja ja helistasin härra peakorraldajale,
Siiski ei ole saanud Teilt vastust oma küsimusele, kas Hiiumaa võib tulla Tartu vooru või mitte!

Härra Mihkel ütles, et esmaspäevaks on graafikud üleval, selleks ajaks peab asi selge olema. Praeguste graafikute järgi oleme Pärnu nimekirjas. 
Kas see tähendab, et meid Tartusse ei lubata???

Palun selgesõnalist vastust!

Lugupidamisega

Millele sain lõpuks alljärgneva vastuse:

Tere Tiina,

paanikaks ei ole põhjust.

Hiiumaa trupid ei ole ainukesed, kes liikuda soovivad, seega me peame kõigepealt põhjalikult kaaluma, kas ja mis mahus graafikute muudatusi me saame teha.

Praeguse seisuga tundub, et suudame 5 Hiiumaa tantsu veel Tartu päeva mahutada, seega anname teile erandkorras loa Tartu piirkondlikul päeval esineda kõigi truppidega.

Parimaga,

Koolitants
"Tants fookuses"

Tänasin neid ja vabandasin oma kärsitust, seletades veel kord selle põhjuseid. Selleks hetkeks oli reisi alguseni jäänud alla kahe nädala ja ette rutates olin teinud hinnapäringu bussile ja välja kaubelnud ööbimise, juhuks, kui meil seda vaja läheb.

Nüüd aga oli vaja teada saada 58 lapsevanema seisukoht, kas üldse läheme, sest tegu mitte väikese summaga, mis maksta tuleb, et reis teostuda saaks. Saatsin kirja laiali ja palusin kahe päeva jooksul reageerida ja oma otsus teatada. Lisaks reisikorraldusele sõltus tulijate arvust ju ka see, kas tantse on vaja ümber teha või mitte.

Minu suureks rõõmuks reageerisid lapsevanemad väga kiiresti ja tõesti neljapäevaks oli mul laste nimekirjad pea-aegu koos. Jäid veel paar lahtist vastust, kuna see sõltus arsti otsusest. Saatjad olid ka olemas ja kuna buss oli suur ja kohti oli nata üle, siis pakkusin võimalust ka nii sama lapsevanematel kaasa tulla. Seda võimalust kasutati päris palju. 

Hakkasin reisi planeerima. Tihedaks läks meil see graafik. Kõigepealt märtsi algul Viljandi, siis kahe nädala pärast Tartu ja siis juba kahe päeva pärast I ja II ja III rühm Krakov. Tegus kuu see märtsi kuu.
Pean möönma, et ükski rühm pole varem nii noorelt ööbimisega sõidus käinud, kui pragune V rühm, kus tantsivad I klass ja koolieelikud ja neid on kokku 17. Ja ega minagi pole varem nii noortega väljas ööbinud. Ükskord on ikka esimene kord ja emmesid on ka palju kaasas, ehk koduigatsus ei tule kiusama. Soolalambi pakkisin ka kotti, et öötuli põlema panna.

No comments:

Post a Comment