21 April 2012

I PÄEV – 17. MÄRTS 2012 – LAUPÄEV


Minul käis kodus meeletu pakkimine, sest kaasa tuli ju võtta kõiksugu kraami, mida üldse vaja võis minna: söök, rekvisiidid, kostüümidetailid, jook, rohud, veekannud, triikraud jne. Seda nodi ikka jagus ja auto suur pagasiruum sai täitsa täis.

15:20     kogunesime Pritsumaja parklasse. Jander tuli ka meiega koos, sest tema läks vaheajaks vanaema-vanaisa juurde. Buss tuli täpselt pooleks ja siis läks kiirelt pagasi peale laadimiseks. Suur ruum, mis selleks mõeldud, sai üpris kiiresti täis. Viimased pealetulijad võtsid enda asjad juba bussi sisse.
Lugesin kõik mitu korda üle ja sain arvu klappima, nii nagu olema pidi. Võisime sõita!

Pühalepa bussipeatusest tuli peale veel Maret ema ja isaga.

16:30     praam viis meid suurele maale. Praamis tekitati kohe poodi järjekord, sest kaasa antud taskuraha tahtis kulutamist. Sagimist jagus küllaga.

Sadamast võtsime suuna Oru poole Kose vallas. Enne veel võtsime aga Haapsalust peale Teele, kes juba mandril oli. Nüüd oli kogu kamp koos ja võisime rahulikult ööbimiskohta sõita. Puudu olid veel vaid Emma ja Kreete V rühmast, kes juba vanematega Tartus olid.

Bussisõit möödus vahejuhtumiteta ja juba…

19:50     olimegi Oru koolimaja ees. Triin, Jandra-Lisetti ja Jander-Ericu tädi oli meile vastu tulnud ja näitas kõik vajaliku kätte. Saime oma käsutusse saali ja kõrvaltoa. Piisavalt ruumi, et igaüks leiaks platsikese küliti visata. II rühm sai endale selle kõrvaltoa, kuhu ka mina ennast seina äärde mahutasin. Saatsin Jander-Ericu tädi Triinuga vanaema-vanaisa juurde ning asusin ise asjatama.

Tarisime bussi tühjaks ja paigutasime asjad seinte äärde. Lahti ei lubanud ma veel asju pakkida, kuna tahtsin kõikide rühmadega korra tantsud läbi tantsida. Istusime korra ka kõik koos maha, et vajalikud asjad läbi rääkida ja Angeelikale sünnipäevalaulu laulda, sest tal oli täna sünnipäev ja sai 15.


Tegime trenni ära, mispeale suureks madratsite pumpamiseks läks. Igalt poolt kostus kotilukkude kärinat. Nõuti veekeedu kanne ja teed ja prügikasti ja … Täis õhtune melu. Hakati endale õhtusööki valmistama. Igaüks oli endale vajaliku tegevuse leidnud ja kõik olid tarvilikud asjad kätte saanud, võtsin aja korraks maha ja majast välja lipsata, et ämmale-äiale tere öelda. Nad elavad mõnesaja meetri kaugusel.






Kui tagasi tulin oli möll täies hoos. Fuajees mängiti twisterit. Siis veel mingit väga lärmakat mängu mängiti, ei usu, et nad isegi aru täpselt said, mis mäng see selline oli. Suuremad ja väiksemad läbisegi. Tundus, et kõigil oli lõbus ja tore. Nukrutsejaid polnud näha. Olime kokku leppinud, et kell 23 on öörahu. Hakkasin siis tasapisi poole paiku pesema saatma ja rahulikumatele mängudele oma madratsil ärgitama.


23:00     kustutasin suures saalis tule, mille asendasin soolalambiga. II rühmale andsin mõned minutid valgust rohkem, aga siis kustutasin ka nende tule. Oma pool tunnikest valvamist ja oli vaikus majas. Öö oli saabunud ilma draamade ja koduigatsus pisarateta. Kõik olid nii tublid!

No comments:

Post a Comment